HDD I STORAGE

Diskovi 3,5”

5_inch_floppy Interni hard diskovi različitih kapaciteta. Skladište za sve vaše podatke. S razvojem tehnologije kapaciteti diskova su već uveliko prešli granicu od fantastičnih 1 TB. U ponudi imamo diskove različitih proizvođača, WD, SEAGATE, IBM i drugi. Komunikacija diskova sa sistemom se odvija kroz interfejs koji može biti SATA (u svojim varijantama), ATA ili SCSI. Za hard diskove je značajna i količina keš memorije koji poseduje. Razvoj tehnologije omogućio je da danas hard diskovi velikih kapaciteta budu svima dostupni

  • HDD WD SCORPIO 80GB 2.5″, WD800BEVE
  • HDD WD SCORPIO 160GB 2.5″ SATA, WD1600BEVT
  • HDD WD SCORPIO 160GB 2.5″ PATA, WD1600BEVE

Eksterni Diskovi 3,5”

exhdd Ovi hard diskovi su namenjeni korišćenju van kućišta računara. Pre svega, tu se misli na prenos podataka, bilo poslovnih ili privatnih između računara. Time se štedi na vremenu jer je ove diskove moguće samo priključiti na USB ili Firewire priključak i odmah su spremni za dalji rad. Znatno su većeg kapaciteta od optičkih medija a i vreme čitanja i pisanja im je neuporedivo brže. U kapacitetima ovi diskovi ne zaostaju za internim hard diskovima, pa čak postoje i eksterni hard disk storage sistemi izuzetno velikog kapaciteta.


SCSI I SAS


NAS


Strimer uredjaji

240005 Strimer uređaji su odlična backup rešenja za srednje i velike sisteme. Podaci se skladište na kertridže sa trakom. Ova vrsta rešenja u praksi je dosta korišćena jer osigurava backup velike količine podataka i njihovo dugotrajno čuvanje. Uređaji postoje u svojim internim i eksternim varijantama. Na tržištu postoji veliki broj različitih tipova strimer kertridža različitih kapaciteta. Tu su DDS, DLT, LTO i druge.  Zavisno od tipa uređaja koji posedujete kao i potreba za backup-om odabraćete i odgovarajući kertridž. Mikro računari imaju u svojoj ponudi i kertridže za ove uređaje.

Strimer sistemi skladištenja podataka su izbor mnogih kompanija zbog svoje pouzdanosti i dugotrajnosti medij.

  • STRIMER HP DAT 12/24GB
  • STRIMER HP STORAGEWORKS DAT160 EXT, Q1581A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *